Gyömbéres-narancsos lazac

Borítókép: Gyömbéres-narancsos lazac Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
Gyors ünnepi lazacos recept könnyen beszerezhető hozzávalókkal, akár hétköznapra is.

Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (2 személyre):
•40 deka lazac bőr nélkül
•1,5 deci narancslé (frissen facsart)
•3 evőkanál nádcukor
•fél deci szójaszósz
•fél teáskanál gyömbérpor
•1 teáskanál agar agar (bioboltokban keresd)
•2 evőkanál szezámmag
•4 szelet narancs
•vaj

1. A narancslevet forrald össze a cukorral és az agar agarral.

2. Add hozzá agyömbért, a szójaszószt és a narancsszeleteket, majd hagyd pár percet forrni.

3.Aszezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg.

4.Felforrósított vajon süsd meg a lazacot. Mielőtt teljesen átsülne, öntsd le a narancsos mázzal. Ha kész, szórd meg pirított szezámmaggal és tálald azonnal.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika