Tabulé sült kápia-paprikával és friss spenóttal

Borítókép: Tabulé sült kápia-paprikával és friss spenóttal
Gyors, könnyű, egzotikus, vega, ráadásul diétázók is kipróbálhatják.

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (1 főre):
• 2 deci bulgur
•2kápiapaprika
•1 marék friss spenót
•4 deci alaplé
•1 teáskanál kömény
•natúr joghurt
•harissa

1. A paprikát vágd fel, kapard ki a magját és 220 fokon süsdmeg.

2.Tedd zacskóba és kösd be 20 percre. Húzd le apaprikahéját, vágd csíkokra.

3.Abulgurt öntsd fel alaplével, fűszerezd köménnyel és sóval. Főzd 20 perc alatt puhára.

4.Keverd abulgurhoz apaprikát, szórd meg spenótlevelekkel.

5.Pár evőkanál joghurtot keverj el egy kevés harissával, azzal tálald.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika