Kukoricás fánkok – kímélő, sós nyalánkság

Borítókép: Kukoricás fánkok – kímélő, sós nyalánkság
A krumplifánk könnyű alternatívája a kukoricás fánk – próbáld ki!

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók:
•12 deka liszt
•1 doboz 35 dekás kukoricakonzerv
•1,5 deci tej
•1 tojás
•fél teáskanál sütőpor
•fél teáskanál só
•egy csipet bors
•olaj asütéshez

1. A lisztet keverd el a sóval és a sütőporral. Atojást verd fel és add hozzá a tejet, majd öntsd a liszthez és keverd csomómentesre. Forgasd a kukoricát a tésztába.

2.Forrósítsd fel az olajat és evőkanállal adagold atésztát a zsiradékba. Süsd aranybarnára.

3.Amártogatóshoz keverj össze 10 deka tejfölt 15 deka majonézzel, sózd-borsozd és ízesítsd zúzott fokhagymával.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika