Étcsokis kosarak. Mmmmm!

Borítókép: Étcsokis kosarak. Mmmmm!
Gyors desszert 70%-os csokoládéval. Kipróbálod?

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
20 deka liszt
• 12 deka hidegmargarin
•6 deka porcukor
•1 tojássárgája
•2 evőkanál hideg víz

Atöltelékhez:
•2 deci habtejszín (30százalékos)
• 1 evőkanál kakaópor
•3 evőkanál porcukor
•20 deka 70 százalékos étcsokoládé

1. A tésztához morzsold el a lisztet aporcukorral és a hideg margarinnal, majd gyúrd hozzá a vizet és atojást. Csavard sütőpapírba és pihentesd a hűtőben 30percet.

2. Nyújtsd ki a tésztát 4-5 milliméter vékonyra és töltsd meg vele a mini piteformákat. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd vakon (lásd lent) 15 percig, majd súlyok nélkül még 10percet.

3.A tejszínt forrald fel és olvaszd meg benne a csokit, a kakaóport és a cukrot. Hűtsd szobahőmérsékletűre és töltsd meg a tésztakosarakat.

Tipp: A vakon sütés annyit jelent, hogy a sütőformába helyezett nyers tésztát lefedjük sütőpapírral és megtöltjük valamilyen súllyal. (Ez lehet kerámia pitesúly vagy szárazbab.) A tésztát így sütjük meg, sütés után a súlyokat kivesszük, és a helyükre kerül a töltelék.