10 tipp attól a kolléganőnktől, akinek mindig ragyog az otthona

10 tipp attól a kolléganőnktől, akinek mindig ragyog az otthona

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kezdd el őket alkalmazni már most, így megkönnyítheted az ünnepi nagytakarítást!

Nem áruljuk el, ki ő, mivel nem szeretnénk ezzel rossz fényben feltüntetni a többieket... A lényeg, hogy van olyan kolléganőnk, akihez akármikor állítunk be, az otthonában mindig ragyogó rend és tisztaság uralkodik. Még úgy is, hogy néhány eleven kiskölyök és egy férj is részét képezi a lakóközösségnek. Őt kérdeztük, hogyan csinálja? Képzeljétek, egetrengető kinyilatkoztatások nincsenek a válaszai között – egyetlen dologra erősít rá mindegyik pont: a rendszerességre! Lássuk, mik szerinte a legfontosabb pontok.

1. Minden reggel bevetem az ágyat... És a gyerekek is a sajátjaikat.
Kis időbe és jó sok fegyelmezésbe került, amíg megértették, de végül sikerült rávenni őket erre a feladatra (is). Úgy tudtam meggyőzni őket, hogy stopperral lemértük, pontosan hány percükbe kerül megcsinálni, és amikor látták, hogy csupán 3 és fél percet vesz el az idejükből, már nem mertek tiltakozni. És ez nekem is jó motiváció: olyan hamar megvan, és annyival jobban néz ki tőle a hálószoba! Hogy hagyhatnám ki?!

2. Minden este elpakolom a ruháimat... És a férj, gyerekek is a sajátjaikat.
Mert ha összegyűlnek, a hétvégén elég sok értékes perc megy el erre a feladatra. Míg esténként csak két mozdulat: a koszos ruha megy a szennyesbe, a farmer, ami megmenekült, be a szekrénybe. Kész!

3. Rendszeresen megszabadulok a nem használt dolgoktól, illetve nem vagyok gyűjtögető típus.
Hiszek abban, hogy a tárgyak előb-utóbb a fejünkre nőnek és elárasztanak bennünket, ha nem vigyázunk. Sokkal gyorsabban kialakul a káosz abban a háztartásban, ahol sok ugyanazt a funkciót betöltő használati tárgy van, mint ahol csak a szükségesek. Például nekem nem kell kettőnél több merőkanál (egy nagy és egy kicsi), háromnál több matrachuzat, tömérdek mennyiségű konyharuha, törölköző. Ha a régi elhasználódik, mehet törlőrongynak, és csak ekkor veszek újat.

4. Használat után lemosok minden felületet a konyhában és a fürdőszobában.
Így egyetlen törlés csupán – ám ha már rászáradt a tűzhelyre a kifutott leves, a fürdőszoba pulton pedig látszik a vízkő, sokkal macerásabb megtisztítani őket.

5. Van egy előszobaszekrényem...
Életem egyik legjobb befektetése: nincs több szanaszét heverő cipő, székekre ledobált kabát. Hazajövünk, levetkőzünk, és megy minden a szekrénybe.

6. Lefizetem a gyerekeimet.
Lehet, hogy nem a legjobb nevelési módszer, de a portörlésért extra zsebpénz jár. Három gyerekem van, felváltva végzik a munkát – még a fiúk is – így nálunk mindig ragyognak a könyvespolcok.

7. Nem hagyom, hogy felgyűljön a koszos edény.
Inkább mosogatok el gyakran öt tányért, mint ritkábban huszonötöt. Arról nem is beszélve, hogy a mosogatóban várakozó koszos edények látványa – s szaga – elég lehangoló.

8. Nem csak ott porszívózok, ahol a papok táncolnak.
Nem vagyok rest leszedni a porszívó fejét és a csővel benyúlni a nehezen elérhető helyekre. Így sokkal ritkábban van szükség arra, hogy a bútorokat elmozgassuk. Mindig felmosok a szekrények, asztalok, kanapé, ágyak alatt is (minálunk a legtöbb bútor lábakon áll, pont a könnyebb takarítás miatt).

9. Rendszeresen "papírozok".
A sok-sok számla, szórólap korábban rengeteg bosszúságot okozott (minden szabad felületet elborítottak az étkezőben és a konyhában) – most viszont minden héten rászánok 10-15 percet, hogy rendezzem őket: kidobom, ami nem kell, lefűzöm, amire még szükség lehet.

10. Minden héten elvégzek valami nagyobb munkát.
Megpucolok egy ablakot, letörlöm a szekrények tetejét, leporolom az ajtókat, kitisztíttatok egy szőnyeget, kimosom a függönyt az egyik szobában – mindegy, mi az, a lényeg, hogy ne halmozódjon fel a nehéz meló.

Fotók: Europress; lejegyezte: Kocsis Melinda

Tovább olvasok
Miért néznek racionális emberek is romantikus blődliket?

Ahogy Mr. Darcy néz, nem néz úgy senki. Ahogy Christian Grey magához ránt, nem ránt úgy senki. Néha piszkálom is a férjemet, amiért nem elég romantikus. Még a házassági évfordulónkat sem tudja fejből. Valószínűleg sokan élhetnek át hasonló hiányt, mert a romantikaipar ezerrel dübörög.

Halloweenre akár kísértetkastélyok is bérelhetők

Te melyik impozáns, de annál hátborzongatóbb kísértetkastélyba költöznél be egy éjszakára?

Öt jópofa szókereső játék, ha bírod a hülye teszteket

Márpedig ki ne bírná a hülye teszteket? ;) Amelyik szót először meglátod, az a valódi hivatásod – például.

Napi horoszkóp október 13.: az Ikrek szoros kapcsolatba kerülnek valakivel, az Oroszlánoknak meg kell tanulniuk jól gazdálkodni az energiájukkal

A hét utolsó napján is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

7 trükk, amitől tisztábbnak tűnik majd az otthonod

Még 15 percedbe sem telik, és úgy fog kinézni az otthonod, mintha alapos nagytakarítást végeztél volna. Most már nyugodtan hátradőlhetsz, mint aki jól végezte dolgát – és jöhetnek a vendégek is, nem lesz takargatnivalód.

Hírességek, akik idősebb partnert választottak, mint a saját szüleik

Sokan mondják, hogy a kor csak egy szám. Vannak hírességek, akik biztosan így gondolják, hiszen olyan párt választottak maguknak, aki akár az anyjuk vagy apjuk is lehetne...

3,5 millió könyv alapján elemezte egy szoftver a férfiakat és a nőket

A gépesített elemzés azt vizsgálta, hogy a nőknek, illetve a férfiaknak tulajdonított jelzők között van-e jelentős eltérés. Az eredmény: van.

Megnéztük a jövő földrajzóráját és tetszett!

Ingyenes virtuális földrajzórákkal várják az idei tanévben az általános és középiskolásokat. Elmentünk megnézni, milyen is egy ilyen óra.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Legyen tartalmas az ősz! Fizess elő egy évre (10 lapszám) 40% kedvezménnyel!

Csak 4150 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem