Tonhalas-zöldséges rizs 30 perc alatt

Borítókép: Tonhalas-zöldséges rizs 30 perc alatt
Egyszerű, mégis különleges vacsora – recept olvasónktól!

Hozzávalók (2 személyre):
•15 deka barna rizs
•1 tonhalkonzerv
•1 csomó csemegehagyma
•10 deka fagyasztott kukorica
•fél kaliforniai paprika
•1 gerezd fokhagyma
•1 kisebb lila hagyma
•1 csokor petrezselyem
•1 húsleveskocka
•só •bors
•citromlé
•parmezán

1. Az apróra vágott lila hagymát és az áttört fokhagymát futtasd meg olajon, add hozzá a rizst, öntsd fel vízzel, dobd bele aleveskockát.

2. Főzd 15–20 percig, a felénél add hozzá afagyasztott kukoricát.

3. Amikor megpuhult, jöhet atonhal, a kockázott kaliforniai paprika és a karikákra vágott csemegehagyma. Sózd-borsozd.

4. Atűzről levéve fedő alatt hagyd még kicsit puhulni. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel és parmezánnal.

Recept: olvasónk, Boros Anna, fotó: Batár Zsolt