Csilis lencseleves

Borítókép: Csilis lencseleves
Csípős leves hideg estékre kolbásszal vagy anélkül.

Előkészítési idő: 2 óra
Főzési idő: 60 perc
Hozzávalók:
•1 közepes hagyma
•3 fokhagyma
•2 liter zöldségalaplé
•45 deka lencse
•40 deka daraboltparadicsom-konzerv
•1evőkanál paradicsomsűrítmény
•1 teáskanál csili
•chorizo vagy más csípős kolbász (elhagyható)
•2 répa
• negyed zellergumó

1. Töltsd egy tálba a lencsét és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Hagyd ázni 2 órát.

2. Egy lábasban kevés olívaolajon futtasd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Add hozzá alecsöpögtetett lencsét, a felkarikázott kolbászt, a tisztított répát és zellert.

3. Öntsd fel a zöldségeket a paradicsomkonzervvel, aparadicsomsűrítménnyel és az alaplével. Ízesítsd sóval és csilivel.

4. Főzd kábé 1 órát, amíg a lencse teljesen megpuhul.

Még jó néhány forró levesreceptünk van – kattints ide!

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika