Currys paszternákleves, hogy felmelegedj
Forró, egzotikus, pikáns leves kókusztejjel.
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók:
•1 közepes hagyma
•2 fokhagyma
•1liter zöldségalaplé
•1 kiló paszternák
•1,5 deci kókusztej
•1-2 teáskanál currypor
•só
1. Hámozd meg és szeleteld fel a paszternákot.
2. Egy lábasban kevés vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
3. Add hozzá apaszternákot, a sót, a curryport és öntsd fel az alaplével.
4. Főzd addig, amíg puha lesz a paszternák, öntsd hozzá a kókusztejet, forrald össze és pürésítsd.
Még jó néhány forró levesreceptünk van – kattints ide!
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika