Milyen lehet az a folyékony kenyér, ami nem sör?

Borítókép: Milyen lehet az a folyékony kenyér, ami nem sör?
A folyékony kenyér receptje szó szerint! És még finom is! Kenyérleves a Két cica konyhája bloggerétől.

Azoknak, akik a kenyeret is kenyérrel ennék, a kedvence lehet ez a krémleves rozskenyérből, mandulával és camembert-rel. Én szeretem a tejlevest meg a rántott levest is pirított kenyérrel, és ez az illatos, fűszeres krémleves a kettő tökéletes keresztezése.Ráadásul bátran készíthetjük teljes kiőrlésű kenyérből is, tehát egészségesnek mondható.

A mandulát ehhez a szokásosnál jobban megpirítom, mert így jobban illeszkedik a kenyér ízéhez. A tálaláskor belekerülő szeletelt, natúr camembert pedig olyan hozzá, mint a hab a tortán…

1 liter tej
liter víz
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
8 egész szegfűszeg
2 babérlevél
200 g pirított rozskenyér
100 g pirított mandula
só, frissen őrölt fekete bors
natúr camembert sajt a tálaláshoz

Először a hagymát tisztítom meg, és beleszurkálom a szegfűszeget – így könnyebb lesz majd kivenni turmixolás előtt. A tejet és a vizet egy lábosba öntöm, beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet, megsózom és addig főzöm, míg a hagyma megpuhul. Közben a kenyérszeleteket és a mandulát sütőben megpirítom. Ha megfőtt, kidobom a levesből a hagymát (a szegfűszeggel együtt), a babért és a fokhagymát is. Beletördelem a pirított kenyeret, és megvárom, míg átázik. Akkor beleszórom a mandula kétharmadát, és simára turmixolom. Megborsozom, és a tálalásnál camembertkockákat adok hozzá.

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon. És persze ide kattintva, az evamagazin.hu oldalon!

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek:evamagazin.hu/konyha