Mandulaleves szőlőpálinkával! És persze friss szőlővel

Borítókép: Mandulaleves szőlőpálinkával! És persze friss szőlővel
Pálinka nélkül a gyerekek is odavannak érte! Desszertleves a Két cica konyhája bloggerétől.

Ez afféle desszertleves: akkor esik igazán jól, mikor az ember nem tudja eldönteni, rendesen egyen vagy csak nassoljon egy kicsit. Pálinka nélkül a gyerekek is imádják! Van még egy jó tulajdonsága: nem kell miatta bevásárolni (legalábbis nálam): ez most a hűtőből – kamrából varázsolódott az asztalra. Kamrafosztogató üzemmódban a zsúrkenyér zsemlemorzsával is helyettesíthető, a szőlő pedig mazsolával.

Hozzávalók:
200 g mandulaforgács
1 gerezd fokhagyma
200 g zsúrkenyér, enyhén megpirítva
7 dl víz
3 dl tej
4 ek. olívaolaj
3 cl szőlőpálinka
250 g szőlő félbevágva, kimagozva
só, őrölt fehér bors
1 teáskanál méz

A mandulaforgácsokat a sütőben egy tepsibe szórva enyhén megpirítjuk, hasonlóképpen járunk el a zsúrkenyér szeletekkel is. A kenyeret ezután beáztatjuk a tejbe.

A pirított mandulát, a beáztatott kenyeret, a zúzott fokhagymát, a sót, a fehér borsot és a mézet turmixgéppel simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. Egy lábosba öntjük, felengedjük vízzel és folytonosan kevergetve felfőzzük. A végén, a tűzről levéve keverjük hozzá a pálinkát, a félbevágott, magozott szőlőgerezdeket tálalás előtt adjuk hozzá.

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon. És persze ide kattintva, az evamagazin.hu oldalon!

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek:evamagazin.hu/konyha