Fincsi, könnyű, nyári török saláta
Hozzávalók (4 adag):
200 g feta
15 szem félbevágott koktélparadicsom (vagy 4 nagy paradicsom)
4 gerezd új fokhagyma
5 szál új lilahagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss koriander
Fűszerek: szumák, paprika, őrölt koriander
Extra szűz olívaolaj
só, bors
4-5 levél saláta a tálaláshoz
Először megmossuk és lecsöpögtetjük a hozzávalókat: a koktélparadicsomokat félbevágjuk (ha más paradicsomot használunk, azt felkockázzuk). A fokhagymagerezdeket apró kockákra, a lilahagymát karikára vágjuk, a petrezselymet és a koriandert felaprítjuk. A fetát szintén felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, meglocsoljuk olívaolajjal, majd befűszerezzük (én a szumákból használtam a legtöbbet, de ez ízlés dolga). Egy tálon „megágyazunk” a salátalevelekkel (a képeket tölgylevél saláta látható), és ráhalmozzuk a salátakeveréket. Magában, egy kis behűtött rozéval remek fogás, de kínálhatunk hozzá pitát vagy török kenyeret is.
Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu
További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!