Így készítik a profik a jegeskávét!

Borítókép: Így készítik a profik a jegeskávét!
A Két cica konyhája bloggerének receptsorozata folytatódik!

Jeges kávé
Előkészítés: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok: 1

Hozzávalók ( adag):
adag főzött feketekávé (200 ml)
1 liter tej (szója-, rizs- vagy mandulatej is megfelel)
evőkanál méz (cukor vagy édesítőszer is jó)
teáskanál vaníliapor (az eszencia is jó, de a portól szép sárga színe lesz a tejnek)

1. A kávét megfőzzük, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk.
2. A hideg tejet 3 dl-es poharakba töltjük (20 ml jut egy pohárba), ízesítjük a mézzel és a vanília kivonattal.
3. A fagyasztóból kivett kávés jégkockákat beletesszük, és azonnal fogyasztjuk.

Még több recepta Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon.

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 201-es Éva Konyhában!