Köményes-joghurtos borsóleves
A múltkor mintha azt mondtuk volna, hogy véget ért Bezselics Ildikó, a Két cica konyhája blog szerzőjének receptsorozata az evamagazin.hu Konyha rovatában. Nos, meggondoltuk magunkat (Ildikóval közösen):a sorozat folytatódik! Szerzőnkaz Éva Konyhában is bemutatkozott jó néhány másik blogger társaságában. Most egy igazi nyári levest hozott nekünk:
Köményes-joghurtos borsóleves
Ez ugyan eredetileg egy indiai leves, de kihagytam a jellegzetes fűszerek jelentős részét, és csicseriborsó helyett zöldborsóval készítettem.
Hozzávalók:
1 mk. köménymag
1 mk. fekete kömény
3 ek. vaj
4 finomra vágott zöldhagyma
1 friss mentaág
2 mk. őrölt kömény
25 dkg mirelit borsó
l joghurt
l víz
só, bors
A köménymagot és a fekete kömény zsiradék nélkül pirítsuk meg. Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zöldhagymát és a mentaleveleket, és fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a pirított köménymagot és a kiolvasztott borsót, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálban keverjük össze a joghurtot és a vizet, és öntsük fel vele a fűszeres borsót. Melegítsük össze, és friss mentalevelekkel tálaljuk.
Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu
További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!