A dédi lecsója!

Borítókép: A dédi lecsója! Forrás: Pyszny László / Éva magazin
Az igazi, klasszikus alaplecsó, amitől összefut a szánkban a nyál!

A lecsó az egyik leghálásabb vitatéma interneten vagy élőben; most egy kikezdhetetlen klasszikust közlünk:

Elkészítési idő: 20 perc + 30 perc főzés
4 személyre
A dédi lecsója
Hozzávalók
  • 1 kg lecsópaprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 0,25 kg vöröshagyma (félkarikára vágva)
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek szalonna (vagy kacsazsír. esetleg olívaolaj)
  • bors
  • 0,5 szál kolbász (felkarikázva)
1. lépés
A hagymát párold üvegesre a zsiradékon. Ha teljesen megpuhult, szórd rá a pirospaprikát, keverd el és add hozzá a kicsumázott, karikákra vágott paprikát. Fedő alatt párold majdnem puhára, sózd, borsozd.
2. lépés
A paradicsomok héját az aljukon egy éles késsel mesd be, 2 percre dobd forró vízbe és húzd le ahéjat. Darabold fel, a csumáját vágd ki. Add apaprikához és az egészet főzd puhára. A végén dobd bele a kolbászt, pár percig főzd együtt. Tálalás előtt, ha kell, még sózd, borsozd.