Lencsés rizspüré

Borítókép: Lencsés rizspüré
Recept a „ne csak bolti bébiételt" mozgalom buzgó követőinek. És mindenki másnak is.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók (2 adaghoz):

•5 deka vörös lencse
•1 centi zeller
•5 centi répa
•1 teáskanál hagyma
•1,5 deci paradicsompüré
•fél deci alaplé
•5 deka rizs

1. A lencsét áztasd be 1 órára.

2. Az apróra vágott hagymát futtasd meg kevés olívaolajon. Add hozzá a lecsepegtetett lencsét, a feldarabolt répát és a darabka zellert.

3. Öntsd fel alaplével és paradicsompürével, majd főzd kábé 20 perc alatt puhára.

4. Közben forró vízben főzd puhára a rizst.

5. Tedd turmixgépbe a kész lencsét a puha rizzsel, és pürésítsd.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika