5+1 ok, amiért neked is el kell menned szavazni

5+1 ok, amiért neked is el kell menned szavazni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vasárnap senki ne maradjon otthon! Soroljuk, miért.

1. Mert a te szavazatod a te szabad véleménynyilvánításod. Esély arra, hogy a politika tudomására hozd, milyen világban érzed jól magad, milyen életre vágysz. Esély arra, hogy változtass azon, ami neked rossz.

2. Mert az elődeid rengeteget harcoltak azért, hogy nemtől, kortól, vagyoni és társadalmi helyzettől függetlenül mindenki szavazhasson. Tudtad, hogy Magyarországon a nők csak 1945-ben nyerték el az általános és korlátozásoktól mentes választójogot? Tiszteld annyira az "ősöket", hogy élsz ezzel a nehezen megszerzett joggal!

3. Mert a te szavazatod igenis számít! Tudod, a számok makacs tények, és ha te voksolsz, a családtagjaid illetve a barátaid is voksolnak, az máris látszani fog a számokon. Ne feledd: ha te elmulasztod, más megteszi helyetted, és lehet, hogy nem fogsz örülni a végeredménynek.

4. Mert a gyerekeid számítanak rád! Ha szavazol, gyerekeid érdekeit (is) képviseled. Tudod, milyen oktatást, milyen egészségügyet szeretnél nekik – ha most behúzod az ikszet a lapon, azt az ő jövőjükért is teszed.

5. Mert a politika igenis hatással van a mindennapjaidra. Például arra is, jó-e a tömegközlekedés a lakásod és a munkahelyed között, mennyibe kerül a kenyér a péknél, van-e bölcsőde a közeledben, stb., stb., stb., sorolhatnánk napestig.

+1. Mert ha nem szavazol, nem leszel hiteles. Nem kritizálhatsz, mert senki nem fog komolyan venni. Hiszen amikor lehetőséged volt tenni valamit, nem éltél vele.

Ugye te is ott leszel vasárnap az urnáknál?

Fotó: photl.com

Tovább olvasok
Napi horoszkóp június 18.: a Szüzek bizonyítani szeretnének, a Halakra nagy kihívás vár

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg az egyes csillagjegyekből!

Az Instagram nem tolerálja a menstruációt

Egy egyetemi hallgató és nővére az Instagramra töltötték fel menstruációval foglalkozó fotósorozatukat, amelyeket szinte azonnal töröltek.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem