Kesudiós csirkeegytál

Borítókép: Kesudiós csirkeegytál
Jó kis egzotikus csirkés recept 35 perc alatt!

Előkészítési idő: 10 perc + a pácolás
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (4 személyre):
•1 evőkanál fehérborecet
•fél kiló kicsontozott csirkecomb kockára vágva
• 4 szál zöldhagyma
• 2-2 evőkanál kukoricaliszt és szójaszósz
•1tojásfehérje
•1deci rizsbor vagy száraz sherry
• fél deci mogyoróolaj
• 10 deka kesudió
• 4 gerezd fokhagyma
• fél kiló zsenge pak-csoj (vagy kínai kel)
• 3 csésze főtt rizs

1. A kukoricalisztet, a szójaszószt, a tojásfehérjét, azecetet és a bor felét keverd össze egy tálban, és forgasd bele ahúskockákat. Fóliázd le és 15 percre tedd a hűtőbe.

2.Amogyoróolajat forrósítsd fel vokban vagy serpenyőben, és kisebb adagokban 2 perc alatt süsd meg benne acsirkedarabokat. Szedd ki őket az edényből.

3. Öntsd bele a többi olajat is a serpenyőbe, és közepes tűzön fél percig pirítsd benne a felaprított fokhagymát és a kesut. Vigyázz, nehogy megégjen a fokhagyma! Add hozzá a hosszában feldarabolt káposztát is, forgasd össze és még fél percig párold az egészet együtt.

4. Tedd vissza a csirkedarabokat is és öntsd rá a maradék bort. Még egy percig forrald nagy lángon, kevergetve, hogy a leve besűrűsödjön. Zöldhagymával díszítsd, a rizzsel körítsd.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: David Hahn/Acpsyndication.com