Pácolt bárányszeletek rubintos kuszkusszal

Borítókép: Pácolt bárányszeletek rubintos kuszkusszal
A bárány nem csak húsvétkor ajánlott az ünnepi asztalra, sőt!

Elkészítési idő: 20 perc + a pácolás
Hozzávalók:
•12 szelet zsenge, csontos báránykaraj
• 6 gerezd, sóval szétnyomott fokhagyma
• 2-2 kávéskanál őrölt fahéj és grillfűszerkeverék
• olívaolaj
• frissen facsart citromlé

A kuszkuszhoz:
•fél kiló kuszkusz
• 5 deka vaj
• 1 sötétpirosra érett gránátalma
• 10 deka mandulaforgács
• 2 kávéskanál fahéj
• egy-egy kis marék aprított koriander- és mentalevél

1. Keverd össze a fokhagymát, a fűszereket, a négy evőkanál olívaolajat és egy citrom kifacsart levét. Kend meg vele abárányszeletek mindkét oldalát, hűtőben hagyd pácolódni legalább két órán (vagy egy éjszakán) át.

2. A kuszkuszt avajjal tedd bele egy sekély tálba, sózd meg, forrázd le fél liter vízzel, és lefedve tedd félre, amíg a kuszkusz megszívja magát (5–10 perc).

3. Vágd félbe a gránátalmát, kapirgáld ki belőle a magokat. A kuszkuszt villával lazítsd fel, és keverd bele a magokat, a pirított mandulaforgácsot és a fahéjat. Végül a zöldfűszereket is forgasd bele, és kóstold meg: lehet, hogy még sózni kell.

4. A megpácolódott bárányszeleteket forró grillsütőben vagy -serpenyőben süsd ropogósra, oldalanként 4-5 perc alatt. A kuszkusszal együtt tálald.

Még több bárányreceptért katt ide!

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Gus Filgate/Olive Magazine/[email protected]