Porcukros puszedli

Borítókép: Porcukros puszedli
Kényeztető falatkák az egész családnak, nem beszélve a vendégseregről.

Előkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűtés
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (18 darabhoz):
•3 tojás
•15 deka kristálycukor
•6 evőkanál liszt
•6 evőkanál kukoricaliszt
•1 púpozott kávéskanál sütőpor
•3 deci tejszín
•málna- (vagy más) lekvár szükség szerint
•porcukor

1. Forrósítsd fel a sütőt 220 fokra. Kenj ki és bélelj ki sütőpapírral 2 tepsit.

2. A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral keverd habosra. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, kanalanként forgasd bele a többi kristálycukrot úgy, hogy nem kapcsolod ki a gépet, s a végén sűrű, fényes habot kapsz. Óvatosan forgasd bele a kikevert tojássárgáját, hogy a fehérjehab ne törjön össze.

3. Szitáld össze a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport, aztán ezt is forgasd bele egy nagy kanállal a tojásos keverékbe.

4. Kávéskanállal pottyants kábé 4 centi átmérőjű kupacokat a tepsikbe, legalább 3centire egymástól, mert sülés közben meg fognak nőni. Süsd 6–8 percig, hogy épp csak aranysárga színt kapjon. Óvatosan szedegesd ki lapos szedőkanállal egy rácsra, hogy minden oldaluk egyenletesen hűljön.

5. A tejszínt verd fel kemény habbá. A puszedliket szedd tálra, ragaszd össze egy réteg lekvárral és egy réteg tejszínhabbal. A tálat lefóliázva tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy a tészta magába szívja anedvességet és megduzzadjon. Bőségesen szórd meg átszitált porcukorral, amikor asztalra teszed.

Szöveg: Simándi Júlia,  fotó: Louise Lister / acpsyndication.com