Kecskesajtos kosárka hagymalekvárral

Kecskesajtos kosárka hagymalekvárral

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ennél ütősebb partifalatka nincs is!

Előkészítési idő: 30 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók (12 darabhoz):
•25deka liszt
•fél csomag sütőpor
•10 deka fagyos vaj + egy kicsi a kenéshez
•1 tojás
•1 kávéskanál citromlé
•2 evőkanál olívaolaj
•fél kiló lilahagyma
•2evőkanál kristálycukor
•másfél evőkanál balzsamecet
•10 deka kecskesajt
•másfél deci sovány tejföl
•5 deka kapribogyó
•atálaláshoz metélőhagyma

1. A lisztet, a sütőport, a felkockázott vajat és a sót dolgozd össze mixerrel annyira, hogy morzsás állagú legyen. Tovább keverve add hozzá a tojást, a citromlevet és 2evőkanál hideg vizet. Addig forgasd, amíg össze nem áll egy gombócba.

2. Borítsd belisztezett felületre és kézzel gyúrd simára. Tekerd bele folpackba, tedd a hűtőbe fél órára. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki vajjal egy 12lyukú sütőformát.

3. Két réteg sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát 3milliméter vastagra és vágj ki belőle akkora köröket, amelyekkel ki tudod bélelni a sütőforma alját és oldalát. Ha kibélelted, szurkáld meg a tésztát villával, teríts az aljára sütőpapírt és töltsd meg az üregeket szárazbabbal. Tedd a sütőbe 10percre, aztán távolítsd el ababot és apapírt, dugd vissza a sütőbe atésztát még 2 percre, hogy aranysárga legyen. Rácsra borítva hagyd kihűlni.

4. Melegíts fel némi olajat egy nagy serpenyőben, keverd bele a vékonyra felszeletelt hagymát, fedd le, és időnként megkeverve kis lángon főzd 15 percig, hogy megpuhuljon. Add hozzá a cukrot és az ecetet.

5. Fokozd a hőmérsékletet és fedő alatt főzd tovább, amíg színesedni és karamellizálódni kezd. Vedd le afedőt, de hagyd még a tűzön 5 percig, amíg sűrű nem lesz.

6.A szétmorzsolt kecskesajtot és a tejfölt keverd simára. Kanalazz mindegyik tésztakosárkába egy kis hagymalekvárt, atetejére tegyél a fehér keverékből, szórd meg lecsöpögtetett kapribogyóval és aprított snidlinggel.

Szöveg: Simándi Júlia,  fotó: Louise Lister / acpsyndication.com

Tovább olvasok
A 8 legrégebbi videó a YouTube-on

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az IWIW-en és a MySpace-en lógott mindenki Facebook és Insta helyett? Amikor nem Messengert, hanem Msn-t használtunk és olyasmi, mint a Snapchat még nem is létezett? A YouTube-ot alig használta valaki, a pixeles home videók gyűjtőhelye volt. Összegyűjtöttük a 8 legrégebbi YouTube videót, hogy mindenki nosztalgiázhasson egy kicsit…

Divatbemutató díszletek, amikre aztán nem sajnálták a pénzt

A múltkori divatbemutatós gyűjtésem az extrém helyszínválasztásokról szólt. Ez a mostani a pedig a set design-ra fokuszál, a felépített díszletekre, amik túlzás nélkül mestermunkák. Lássuk a legizgalmasabakat!

Benéztünk a ruhaturkáló biznisz kulisszái mögé

– Szia, bocsi. – Hosszú hajú lány cikázik el mellettem nagy adag ruhát cipelve. Egy több száz négyzetméteres, kanyargós pincelabirintusban állok, körülöttem polcok, fogasok, zsákok. „Mintás pamutruha”, „csíkos ingek”, olvasom a feliratokat, alattuk vállfára aggatva sorakoznak a ruhák. Megakad a szemem egyik-másik darabon. De jól néz ki az a málnaszínű, szívesen lecsapnék rá!

Napi horoszkóp szeptember 22.: a Rákok a saját boldogságukért küzdenek, az Oroszlánoknak kockáztatniuk kell a siker érdekében

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz fontos üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

A társadalmunk őrült játszmákra épül – állítja grafikáiban egy képzőművész

Ha megkérdeznénk a körülöttünk ülő három embert, mire gondolnak éppen, könnyen kiderülhetne, hogy ugyanarra, csak nem mondják ki. Ilyen és ehhez hasonló jelenségekről készített illusztrációkat egy német képzőművész.

Posztonként akár egymilliót kapnak a legmenőbb influenszerek

Van mit a tejbe aprítaniuk, és nem csak az „arról híres, hogy híres” Kardashian család nőtagjairól van szó.

Egy csípős tojásos falatka most a legmenőbb street food sláger

Az esték lassan legalább olyan csípősek, mint ezek a tojásos lepénykék, így nem árthat egy kis extra forróság. Ha szereted a Jalapeño Popperst, de túl nagy macerának tartod elkészíteni, mutatunk egy egyszerűbb, de legalább olyan ütős harapnivalót.

Elkészült az első ovi, amit egy magyar lakberendező egy pszichológus tanácsai alapján tervezett

Két lakberendező olyan ovikat tervez, melyek a világon bárhol megállnák a helyüket. Interjú.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem