Kecskesajtos kosárka hagymalekvárral

Borítókép: Kecskesajtos kosárka hagymalekvárral
Ennél ütősebb partifalatka nincs is!

Előkészítési idő: 30 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók (12 darabhoz):
•25deka liszt
•fél csomag sütőpor
•10 deka fagyos vaj + egy kicsi a kenéshez
•1 tojás
•1 kávéskanál citromlé
•2 evőkanál olívaolaj
•fél kiló lilahagyma
•2evőkanál kristálycukor
•másfél evőkanál balzsamecet
•10 deka kecskesajt
•másfél deci sovány tejföl
•5 deka kapribogyó
•atálaláshoz metélőhagyma

1. A lisztet, a sütőport, a felkockázott vajat és a sót dolgozd össze mixerrel annyira, hogy morzsás állagú legyen. Tovább keverve add hozzá a tojást, a citromlevet és 2evőkanál hideg vizet. Addig forgasd, amíg össze nem áll egy gombócba.

2. Borítsd belisztezett felületre és kézzel gyúrd simára. Tekerd bele folpackba, tedd a hűtőbe fél órára. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki vajjal egy 12lyukú sütőformát.

3. Két réteg sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát 3milliméter vastagra és vágj ki belőle akkora köröket, amelyekkel ki tudod bélelni a sütőforma alját és oldalát. Ha kibélelted, szurkáld meg a tésztát villával, teríts az aljára sütőpapírt és töltsd meg az üregeket szárazbabbal. Tedd a sütőbe 10percre, aztán távolítsd el ababot és apapírt, dugd vissza a sütőbe atésztát még 2 percre, hogy aranysárga legyen. Rácsra borítva hagyd kihűlni.

4. Melegíts fel némi olajat egy nagy serpenyőben, keverd bele a vékonyra felszeletelt hagymát, fedd le, és időnként megkeverve kis lángon főzd 15 percig, hogy megpuhuljon. Add hozzá a cukrot és az ecetet.

5. Fokozd a hőmérsékletet és fedő alatt főzd tovább, amíg színesedni és karamellizálódni kezd. Vedd le afedőt, de hagyd még a tűzön 5 percig, amíg sűrű nem lesz.

6.A szétmorzsolt kecskesajtot és a tejfölt keverd simára. Kanalazz mindegyik tésztakosárkába egy kis hagymalekvárt, atetejére tegyél a fehér keverékből, szórd meg lecsöpögtetett kapribogyóval és aprított snidlinggel.

Szöveg: Simándi Júlia,  fotó: Louise Lister / acpsyndication.com