Készíts rusztikus szappantartót saját kezűleg

Készíts rusztikus szappantartót saját kezűleg

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Meska alkotói segítségével bemutatjuk, hogyan készíthetsz szappantartót.

Elkészítése a leírt lépések alapján igazán egyszerű!

Az ősz vége és a tél remek alkalom arra, hogy például egy kirándulás keretében kosár-, vagy koszorúfonáshoz alapanyagokat gyűjtsünk a természetben. A közismert fűz mellett számos egyéb növény fiatal hajtásai is alkalmasak használati eszközök készítésére; kísérletezzünk bátran a som, a mogyoró, a kőris, vagy az évente amúgy is metszésre kerülő gyümölcsfák ágaival!

Amire szükséged lesz:

Kb. 20 db egyenes, egészséges 1 éves faág, legalább 50-60 cm hosszúak (a példához birsalmafa egyéves hajtásait használtuk fel)
Éles metszőolló

1. A faágakról távolítsuk el az esetleges oldalágakat, leveleket.
2. Keressük meg a leghosszabb, legszebb vesszőt, majd óvatosan hajlítsuk meg és fonjunk belőle karikát a képen látható módon; ha kell, egy csipesszel rögzítsük, hogy szét ne csússzon.


3. Az előző, vastag ágvéggel átellenes oldalról indulva fonjunk a karikába egy másik vesszőt; próbáljunk az előző fonással párhuzamosan haladni. Ne aggódjunk a kiálló vastag végek miatt, azokat hamarosan levágjuk.

Még több csináld magad ötlet az Éva magazin decemberi számának Mollie Makesmellékletében!


4. Fonjunk a karikába további 3-4 gallyat, figyelve, hogy a vastag végek szimmetrikusan helyezkedjenek el a karika mentén.


5. Ha készen van az alapunk, fordítsuk fejjel lefelé, és a képen látható módon, a karika síkjával párhuzamosan vágjuk le a felesleges ágvégeket.


6. Válasszunk egy szép, vastagabb ágat, és fektessük rá középen az alapra.


7. Most kezdődhet a tartó „kitöltése” amihez keressünk közepesen vastag ágakat.


8. Az első ágat a karika pereme alatt bújtassuk át a középső ág felett, majd a túloldalon ismét a karika pereme alatt; a kilógó ágvégeket még nem kell levágni.


9. A következő ágat az elsővel ellentétes módon, a karika pereme felett, a középső ág alatt, majd ismét a karika pereme felett vezessük el.


10. A két előző módszert váltogatva adagoljunk új ágakat az elsőként betett ág két oldalára, egészen addig, míg teljesen kitöltjük a karikát. A közepétől távolodva érdemes egyre vékonyabb ágakkal dolgozni.
11. Ha minden ág a helyén van, a metszőollóval óvatosan, egyenként vágjuk le valamennyi ág végét előbb a tartó fenekén majd a színén; figyeljünk rá, hogy ne vágjuk őket túl rövidre, mert akkor könnyen széteshet a tartó.


12. Készen is van a rusztikus szappantartó, rögtön munkába is állíthatjuk!

Kézműves szappanokat és más házi kozmetikumokat a Meska oldalán találsz!

Tovább olvasok
Kép
Melyik a két legolcsóbb házi készítésű növényi tej?

Jó ideje nem iszom már tehéntejet, csak ha nincs más opció. Viszont a növényi alapú tej köztudott, hogy sokkal(-sokkal) drágább a tehéntejnél. Kivéve akkor, ha itthon készítem el és a két alábbi alapanyag egyikéből.

Kép
A történelem legkíméletlenebb gyászjelentése: „Szálljon vissza önökre a karma”

A koronavírusban elhunyt férfi családja kemény szavakkal sújtott le azokra, akik szerintük felelősek a texasi David Nagy haláláért.

Kép
Te hogy bírnád, ha lenne még egy karantén?

Mit tennének, ha újra a négy fal között rekednének? Karanténportrék, második rész.

Kép
Soha többet ne legyen ilyen! Augusztus 6. a hirosimai atomtámadás 75. évfordulója

1945. augusztus 6-a a világtörténelem egyik fordulópontja. De miért és hogyan is történt pontosan Hirosima bombázása? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket.

Kép
Napi horoszkóp augusztus 5.: az Ikreknek fontos mások elismerése, a Rákok kapcsolata komolyabbra fordul

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Kép
Nincs még vége a kertészkedésnek: növények, amiket augusztusban kell elültetned

Bár tény, hogy a legtöbb növényt tavasszal érdemes és kell is elültetni, arról sem szabad elfeledkezni, hogy bizonyos virágok és zöldségek esetében egészen augusztus közepéig nyugodtan lehet próbálkozni egy másodvetéssel.

Kép
Egy borozós kerti parti 5 kötelező eleme

A bor és a nyár tökéletes párosítás, melynek legjobb bizonyítéka egy borozós kerti parti. Hiszen kedvenc palackunk tartalma egy kellemesen hűvös nyárestén, a barátok társaságában, a grill illata mellett esik a legjobban.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem