Gombás-gerslis rizottó
Előkészítési idő: 3 óra
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
•25 deka gersli (árpagyöngy)
•1 deci száraz fehérbor
•7 deci hús- vagy zöldségleves-alaplé
•1 nagy vöröshagyma
•2 evőkanál olívaolaj
•2 evőkanál vaj
•egy maréknyi parmezán
•só •bors
1. A gerslit áztasd be 2 és fél órára.
2. A gombát vágd szeletekre és fokhagymás vajon süsd meg.
3. Egy edényben forrósítsd fel az olívaolajat és 1 evőkanál vajat. Az apróra vágott hagymát futtasd meg a vaj-olívaolaj keveréken, majd add hozzá a lecsepegtetett gerslit és főzd pár percig.
4.Öntsd fel borral és kevergesd, amíg felszívódik, majd állandó kevergetés mellett adagold az alaplevet merőkanalanként a gerslihez. Mindig várd meg, amíg a kanálnyi folyadék felszívódik, mielőtt hozzáadnád a következőt. Körülbelül 25 perc alatt készül el az étel.
5. Keverj a kész rizottóhoz 1 evőkanálnyi vajat és egy maréknyi parmezánt. Tálald a sült gombaszeletekkel.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika