3 és fél randi a férjemmel, avagy kimenő kisgyerekes szülő üzemmódban

randi,férj,kimenő,gyerek nélkül
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Amióta szülők vagyunk, azaz 3 és fél éve, a fél kezemen meg tudom számolni, hányszor volt kimenőnk. Egészen pontosan három és félszer.

Megvan a lehetőség elszökni, de nincs ötlet a kimenőre? Meríts innen:
Megvan a lehetőség elszökni, de nincs ötlet a kimenőre? Meríts innen: Apa és anya randizni megy: 5 rendhagyó tipp
randi,kimenő,gyerek nélkül
forrás: Getty Images
Fél: Hát ez nem sikerült a legjobban

Kezdjük a féllel, amit azért nem számolok egésznek, mert az volt a legelső, a legrövidebb és a legkevésbé jól sikerült. Az volt a terv, hogy a szüleim vigyáznak a kétéves kislányunkra, mi pedig röpke két óra alatt, 6-tól 8-ig csapunk egy görbének egyáltalán nem nevezhető estét a közeli olasz étteremben. A tervet meg is valósítottuk, csak közben a következő pontokon rontottuk el:

1. A kislányom sírt, amikor elmondtuk neki, hogy egy kicsit elmegyünk, és ettől rossz kedvünk lett. Pedig azt hiszem, ha végre elszántuk magunkat egy randira, és meg is szerveztük, akkor tanácsos egy kicsit megkeményíteni a szívünket, bármily kegyetlenül hangzik is, és egy évben egyszer egy picit önzőnek lenni.

2. A férjem rám szólt, hogy siessek a készülődéssel, majd amikor öt perc múlva ott álltam teljes pompában, csodálkozott, és nekem kellett további öt percet várni rá, ami pont arra volt elég, hogy a kislányom felnézzen a játékból, és rádöbbenjen, hogy tényleg elmegyünk, így nem sikerült észrevétlenül távoznunk.

3. Emiatt nekem külön is rossz kedvem lett, és megharagudtam a férjemre, mert úgy éreztem, ő rontotta el azzal, hogy elhúzta a készülődést. Ő pedig bevallotta, hogy nem szívesen hagyja ott a kislányunkat, amikor látja, hogy szomorú, még ha tudjuk is, hogy csak két percig lesz az. (Ismertek még ilyen férfit?)

Egy szó, mint száz, nem voltunk épp felvillanyozva. Úgy is mondhatjuk, hogy kötelességszerűen bekaptunk egy salátát, majd húztunk haza, amilyen gyorsan csak lehetett.

Megvan az ötlet a kimenőre, de nincs lehetőség elszökni?
randi,kimenő,gyerek nélkül
forrás: Getty Images
Első: végre egy újabb esküvő a sajátunk után!

Az első normálisabb kimenőnkre egy barátnőnk esküvője kényszerített bennünket (hála neki!). Ez már ottalvós buli volt, mármint a kislányunknak, aki a szüleimnél töltötte az éjszakát. Délre átvittük kis porontyunkat, és csak másnap délben mentünk érte. Fura volt nélküle lenni huszonnégy órán át. Fura, de jó.

Este a férjem be is ismerte, hogy egészen másfajta figyelemmel és gyengédséggel tud felém fordulni így, hogy csak magunk vagyunk. (Most tekintsünk el a száz másik vendégtől.)

Kicsit később a következő párbeszéd zajlott le köztünk (ismertek még ilyen férfit?):

– Mikor hívjuk fel a szüleidet?
– Már miért hívnánk fel őket?
– Hát hogy minden rendben van.
– Semmikor nem hívjuk fel őket! Persze, hogy minden rendben van!

randi,kimenő,gyerek nélkül
forrás: Getty Images
Második: amikor majdnem egy egész napunk volt...

Egy egész nap együtt! Kicsivel karácsony előtt volt egy nap, amikor mindketten otthon tudtunk maradni, de az ovi még üzemelt. És akkor elkövettük azt a gonoszságot, hogy a gyereket bedugtuk a kisdedóvó intézménybe, mi pedig elmentünk csavarogni. Azaz dehogy csavarogtunk, pontos tervünk volt (minden percet ki kell használni!): elmentünk egy fürdőbe, ahol órákon át a meleg vízben ázva kibeszéltünk mindent, ami csak eszünkbe jutott, utána pedig bevettük magunkat egy thai étterembe, és megkóstoltunk egy csomó egzotikus ételt.

A szokott időben mentünk a kislányunkért az oviba, ebből a férjem nem engedett. (Ismertek még ilyen férfit?) De legalább addigra teljesen kicserélődtünk.

randi,kimenő,gyerek nélkül
forrás: Getty Images
Harmadik: a körülmények összeesküvése

Már egy hete meg volt szervezve, nagyszülők vidékről Pestre rendelve, kiállításjegy megvéve, étteremben asztal lefoglalva. És aztán jött a körülmények összeesküvése. Kora reggel ugató köhögésre ébredtünk: betegség indul, ovi kilőve. Nekem aznap tárgyalás a munkahelyemen, ami miatt hetek óta szétizgultam magam. A férjem ment a gyerekkel az orvosi rendelőbe, ahol kábé két órát várakoztak: az ő idegeit meg ez tépázta meg. (Torokgyulladás, ovi egész hétre sztornó.) Épp hazaestem a tervezett indulás előtt fél órával. Kicsit nehéz volt átállítani magam randi üzemmódra, de végül sikerült.

A kiállítás felejthető, az étterem pedig kicsit lepukkantabb, mint a neten volt, de sebaj, ittunk egy-két cidert, elég sokat nevettünk és beszélgettünk. Igaz, sem én, sem a férjem nem nagyon tudtunk gondolatban eltávolodni a gyerektől, úgyhogy az idő nagy részében róla beszélgetünk. (Ismertek még ilyen férfit?)

randi,kimenő,gyerek nélkül
forrás: Getty Images
A randi jó, a randi kell (kedves T., ugye olvasod ezt?)

Összegzés

Nos, azt hiszem, nem vagyunk túl nagy randiguruk. Van még hová fejlődnünk. De hogy szükségünk van randikra, abban biztos vagyok. Én inkább, mint a férjem: az az igazság, hogy győzködnöm kell őt arról, hogy legyen gyakrabban kimenőnk. (Ismertek még ilyen férfit?)

Tovább olvasok
A fürdőruhád fazonján könnyebb alakítanod, mint a tesalkatodon

Testalkattól függ, ki milyen adottságát szeretné takargatni vagy kiemelni a strandon. Következzen némi fürdőruha kisokos,a legkülönbözőbb testtípusoknak fazonokat ajánlva, az Instagramról szemezgetve.

Az Interpol lecsapott az illegális vadkereskedőkre, 600 embert tartóztattak le

Tűzgolyó hadművelet… nem, most épp nem egy James Bond-filmről beszélünk, hanem az Interpol valaha volt legnagyobb összehangolt akciójáról, amely vadon élő állatok illegális kereskedelmével foglalkozó bűnözőkre irányul.

Napi horoszkóp július 17.: a Mérlegek elérik korábban kitűzött céljukat, a Skorpiók nemes jellemüket bizonyíthatják

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Szabó T. Anna: Folyton pakoló asszonyok

Diákkoromban jártam egy amerikai kisvárosban, ahol meghívott ebédre egy magyar család. A háziasszony egyfolytában tüsténkedett, és amikor a lakásukat dicsértem, felháborodva mesélte, hogy mifélék ezek a jenkik: csak akkor takarítanak, amikor kedvük tartja! Képzeljem el, mondta, miközben a rögtön elmosott-eltörölgetett tányérokat rakosgatta, egy tanárnőnél járt, aki cakpakk közölte: „There’s more to life than a clean house!”

Hogyan készítsd fel a gyomrod meg a májad egy ivós estére?

Mit egyél ivás előtt? Örökérvényű kérdés, hogy mit érdemes és mit nem érdemes fogyasztanunk, mielőtt italozásra adnánk a fejünket. Bizonyos ételekkel ugyanis megelőzhetjük az esetlegesen kialakuló későbbi problémákat és a másnaposságot. Következzenek jól bevált tippek kezdőknek és haladóknak.

8 híres ember, akik átlagemberekkel házasodtak

A sztárok élete egészen más, mint a miénk. Nem csoda, hogy a legtöbb hírességet egy másik sztárral hozza össze az élet. De akadnak azért olyan celebek is, akik egy-egy átlagemberrel estek szerelembe.

Beperelhet-e a gyereked, ha posztolsz róla a fészbukon?

Te mit osztasz meg a világgal magatokról? Hát a gyerkőcöd? A gyerekek adatvédelmi szempontból fokozottan veszélyeztetettek, és felelőtlenségük veszélyessé is teszi őket. Cikkünkben a mindennapi adatvédelem kulisszái mögé nézünk be, családi kalauzt adunk nektek, hogy pontosan annyi látszódjon az életetekből, amennyi még biztonságos – és főleg jogszerű.

Hogyan vedd rá a gyereket, hogy elmesélje a napját

Ha a címben található kérdésre rendszeresen csak egy nagy ’Semmi’ a válasz, akkor mindenképp olvasd el a tippjeinket.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem