Naan – a klasszikus indiai kenyér receptje

Borítókép: Naan – a klasszikus indiai kenyér receptje
Aki kóstolt már naant, az biztos kipróbálná otthon is. Íme:

Előkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 6x5 perc
Hozzávalók (6 darabhoz):

•45 deka liszt
•7 g (1 zacskó) szárított élesztő
•10 deka joghurt
•1 teáskanál só
•1teáskanál cukor
•kábé 2 deci víz
•2 evőkanál olaj vagy ghí (indiai vaj)

1. A hozzávalókat keverd csomómentesre egy tálban és dagaszd a tésztát legfeljebb 5 percig.

2. Fedd le atésztát és keleszd 1 órát.

3. Melegítsd elő a sütőt és a tepsit vagy pizzakövet 250 fokra.

4. Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, nyújtsd vékonyra és kend meg minden oldalát olvasztott ghível vagy olajjal.

5. Egyesével tedd rá a tésztát aforró kőre és süsd mindkét oldalát kábé 5 percig, vagy amíg felpuffad és aranyszínű lesz.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika