Így süss bagelt!
Előkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók (kábé 8–10 darabhoz):
•60deka liszt
•1 teáskanál só
•2 evőkanál cukor
•1,5 evőkanál vaj
•1 tojás
•3 deci víz
•15 g élesztő
1. Az élesztőt futtasd fel a vízben egy csipet cukorral.
2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a cukor felét. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és atojást. Dagaszd meg a tésztát.
3. Fedd le a tálat és hagyd 1 órát kelni.
4. Oszd a tésztát 8–10 egyenlő részre. Sodorj belőle rudakat és formázz karikákat.
5. Takard le és keleszd még 30 percig.
6. Forralj fel 1 liter vizet és add hozzá amaradék cukrot.
7.Akarikákat tedd a forrásban lévő vízbe fél percre, majd emeld ki egy szűrőkanállal sütőpapírra.
8. Szórd meg őket szezámmaggal vagy mákkal.
9. 220 fokon süsd a bageleket 15 percig.