Így süss bagelt!

Borítókép: Így süss bagelt!
Az eredeti bagel receptje. Nem is olyan nehéz!

Előkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók (kábé 8–10 darabhoz):

•60deka liszt
•1 teáskanál só
•2 evőkanál cukor
•1,5 evőkanál vaj
•1 tojás
•3 deci víz
•15 g élesztő

1. Az élesztőt futtasd fel a vízben egy csipet cukorral.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a cukor felét. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és atojást. Dagaszd meg a tésztát.

3. Fedd le a tálat és hagyd 1 órát kelni.

4. Oszd a tésztát 8–10 egyenlő részre. Sodorj belőle rudakat és formázz karikákat.

5. Takard le és keleszd még 30 percig.

6. Forralj fel 1 liter vizet és add hozzá amaradék cukrot.

7.Akarikákat tedd a forrásban lévő vízbe fél percre, majd emeld ki egy szűrőkanállal sütőpapírra.

8. Szórd meg őket szezámmaggal vagy mákkal.

9. 220 fokon süsd a bageleket 15 percig.