Szarvaspörkölt

Borítókép: Szarvaspörkölt
Ünnepi recept szarvashúsból; vörösborral, áfonyával, fűszerekkel.

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 2 óra

Hozzávalók (3-4 főre):
•65 deka szarvashús (comb)
•5 deci vad- vagy borjúalaplé
•3 deci száraz vörösbor
•4 gerezd fokhagyma
•1 fej vöröshagyma
•3 teáskanál reszeltnarancshéj
•4 szem borókabogyó
•3 teáskanál szárított kakukkfű
•2 teáskanál szárított majoránna
•2 evőkanál áfonyalekvár (lehetőleg nem cukrozott)
•só •bors

1. Néhány evőkanál olajon párold pár percet ahagymát, majd add hozzá a felkockázott húst és pirítsd le. Szórd meg liszttel és pirítsd még pár percet.

Az Éva Konyha november közepéig kapható! Katt ide egy kis kóstolóért.

2. Öntsd fel a húst az alaplével és a vörösborral. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a narancshéjat, akakukkfüvet, a majoránnát, az áfonyalekvárt és a borókabogyót.

3. Fedd le és közepes lángon főzd két órát. Ha kell, főzés közben pótold az elpárolgott folyadékot.

Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika