Grillezett marhasült ázsiai gombamártással

Borítókép: Grillezett marhasült ázsiai gombamártással
Meglepően egyszerű gombás húsétel. Sült krumplival és/vagy salátával az igazi!

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (4 személyre):

•60 deka vegyes ázsiai gomba (shiitake, oyster vagy fafül-, de a laskagomba is jó bele)
• 3 evőkanál vaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
• fél deci marhahúsleves (kockából)
• 1 evőkanál szójaszósz
• 8 darab, egyenként 10 dekás vékonyra (kábé 1 centisre) szelt marhahátszín vagy bélszín
• 1 evőkanál olívaolaj
• hasábburgonya a tálaláshoz

1. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, pirítsd meg benne a hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, épp csak annyira, hogy az illata felszabaduljon. Add hozzá a felaprított gombákat, sózd meg és 5 percig folyton kevergesd, hogy a gomba megpuhuljon és szép fényes legyen.

2. Öntsd rá a levest és a szójaszószt, és addig forrald, míg a folyadék mennyisége a felére csökken. Vedd le a tűzről, tedd félre, tartsd melegen.

3. Az olajjal megkent, befűszerezett steakeket süsd barnára grillrácson vagy grillserpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt.

4. Helyezd el őket tányérokon és kanalazd rájuk a mártást. Hasábburgonyával finom.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Cath Muscat / Acpsyndication.com