Koktélkülönlegesség: barackos, pikáns margarita

Borítókép: Koktélkülönlegesség: barackos, pikáns margarita
Az édes nyárutó íze pikáns koktélba zárva.

Most van az őszibarack szezonja – élvezzük ezt a lédús, ínycsiklandó gyümölcsöt minél változatosabb formában! Az alábbi koktélrecept jelentősen megemeli az esti baráti traccspartik fényét: különleges és ellenállhatatlan!

Barackos, jalapeno paprikás margarita

Hozzávalók (2 személyre):

A jalapeno sziruphoz:
– fél csésze cukor
– fél csésze víz
– fél friss jalapeno paprika, apróra szeletelve

A margaritához:
– 2 db érett őszibarack, kimagozva, felkockázva
– 2 kávéskanál frissen facsart limelé
– negyed csésze jalapeno szirup
– fél deci tequila (lehet több vagy kevesebb, attól függ, mennyire erősre szeretnénk)

Elkészítés:
1. A jalapeno szirup
Egy kisebb lábasba öntsük össze a hozzávalókat, forraljuk lassú tűzön addig, amíg a cukor teljesen elolvad. Töltsük beföttesüvegbe, és tegyük a hűtőbe, hogy lehűljön.
2. A margarita
Öntsük össze a hozzávalókat egy mixerbe, adjunk hozzá egy maréknyi jeget és keverjük össze. A poharak szélét díszítsük sópermettel és barackkarikákkal.

Egészségünkre!

A fotót és a receptet a Dessert for Two blogon találtuk. További szuperfinom mexikói receptekért keressétek az Éva Konyha különszámát!