Füstölt pisztráng Waldorf-salátával

Borítókép: Füstölt pisztráng Waldorf-salátával
Ha kedved szottyan egy kis Waldorf-salátára, készítsd el ezt a könnyű, egészséges receptet 15 perc alatt!

Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (6 személyre):

• 3 darab, egyenként kábé 30 dekás füstölt pisztráng (vagy lazac)
• 3 piros alma
• 1-2 zellerszár
• 1 kis csokor petrezselyem
• fél csomó snidling (metélőhagyma)
• 2 evőkanál citromlé
• 15 deka dió
• 30 deka majonéz
• vízitorma-ágacskák
• citromgerezdek

1. A citromlevet öntsd egy tálba (lehet, hogy több is kell belőle), az almákat felezd el, vágd ki a magházakat, aztán szeleteld fel szép vékonyra, helyezd őket bele a citromlébe úgy, hogy a lé elfedje őket – így megelőzöd, hogy megbarnuljanak.

2. A zellerszárat is szeleteld fel, a petrezselymet és a snidlinget aprítsd finomra, a diószemeket pedig felezd el. Adj mindent hozzá az almához, forgasd is össze, aztán öntsd le a majonézzel. Őrölj rá friss fekete borsot. Újra forgasd össze, aztán kóstold meg: ha kell, ízesítsd még kedved szerint. Fedd le fóliával, tedd hűtőbe: kész a Waldorf-saláta.

3. A pisztrángról óvatosan húzd le a bőrét, és távolítsd el a gerincét. (Ügyesen, hogy a húsa ne törjön össze.) Ha egyben maradt, felezd el, hogy hat szeletet kapj, ha kicsit összetört, akkor próbálj nagyjából egyforma adagokat kiporciózni belőle. (Pisztráng helyett használhatsz füstölt lazacot, azt nem kell tisztítani.)

4. Oszd szét tányérokra a halat, kanalazz mellé Waldorf-salátát, díszítsd a vízitorma-ágacskákkal (vagy kaporral, az is nagyszerűen illik hozzá) és citromgerezdekkel.