Csipsz házilag!

Borítókép: Csipsz házilag!
A bolti csipsznél sokkal jobb a házilag készült, hiszen így pontosan tudjuk, mit tartalmaz a gyereknek kínált étel, és hogyan készült.

Hozzávalók:
• 1,5 kiló sütni való burgonya
• 2 liter étolaj
• só (lehetőleg tengeri)

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Uborkagyalun vékonyra szeljük, majd bő hideg vízben egy órára beáztatjuk (negyedóránként cseréljük le a vizet, így a keményítő többségétől megszabadulunk). Ezután lecsepegtetjük, és konyharuhával szárazra töröljük. Bő, forró olajban kisütjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük, majd még forrón megszórjuk sóval.
Ha nem leveshez esszük, hanem csak nassolni szeretnénk, készíthetjük különböző fűszersókkal is. Ezekhez a sót a többi hozzávalóval (például fűszerpaprika, bors, darált csili) együtt kell jól összemorzsolni.

Recept: Bereznay Tamás,ételfotók: Körmendi Imre, stylist: Kapolka Ágnes