Csilis csicseriborsó-mártogatós naan kenyérrel

Borítókép: Csilis csicseriborsó-mártogatós naan kenyérrel
Az indiai csicseriborsókrém kicsit csípősebb, mint a közel-keleti hummusz.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (6 személyre):
•egy 30 dekás konzerv csicseriborsó
• 1 közepes fej hagyma
• 1 marék finomra vágott mentalevél
• 1 deci natúr joghurt
• pici, hegyes erős paprika ízlés szerint
• fél citrom leve
• 4 fűszeres naan kenyér

1. A lecsöpögtetett és zuhannyal letisztított csicseriborsót, a finomra vágott hagymát és mentát, a joghurtot és a csípős paprikát egy nagyobb tálban, elektromos mixerrel keverd sima krémmé. Add hozzá a citromlevet, sózd meg. Kanalazd át kisebb tálkákba.

2. A készen vásárolt naan kenyeret előmelegített grillben vagy nem tapadó serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül pirítsd ropogósra. Tépkedd kisebb darabokra.

3. A csicseriborsót hintsd meg pirospaprikával, mielőtt a forró kenyérrel együtt asztalra teszed.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Stuart Scott / Acpsyndication.com