Töltött paprika gerslivel és báránnyal

Borítókép: Töltött paprika gerslivel és báránnyal
Igazi magyar recept picit egészségesebb kiadásban.

A magyar konyha egyik legnépszerűbb fogása a töltött paprika; most kipróbáltuk egy kicsivel könnyebb kiadásban. Íme a recept:

Elkészítési idő: 20 perc + 1 óra főzés
6 személyre
Töltött paprika gerslivel és báránnyal
Hozzávalók
  • 0,5 kg darált bárányhús
  • 15 dkg gersli
  • 2 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • kb 12 tölteni való paprika
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 2 ek zsír
  • 2-3 ek cukor (elhagyható)
  • szerecsendió
  • bors
  • 3 l paradicsomszósz
  • 7,5 dl alaplé
1. lépés
Olvassz meg 1 evőkanál zsírt, az egyik apróra vágott hagymát dinszteld meg. Add hozzá a gerslit és pirítsd le.
2. lépés
Ha kihűlt a gersli, keverd el a darált hússal és két felvert tojással. Fűszerezd sóval-borssal és szerecsendióval.
3. lépés
Csumázd ki a paprikákat és töltsd meg a fűszeres hússal.
4. lépés
Egy nagy lábasban 1 evőkanál zsíron futtasd a másik apróra vágott hagymát és pirítsd le a liszttel. Vedd le a tűzről és keverd el a pirospaprikával.
5. lépés
Öntsd fel paradicsomszósszal és az alaplével. Ízlés szerint sózd, cukrozd, ha kell, és helyezd el benne a töltött paprikákat.
6. lépés
Fedő alatt, közepes lángon főzd meg.