Tuti finomság recept esős vasárnap délutánra

Borítókép: Tuti finomság recept esős vasárnap délutánra
Igazi jókedvre derítő finomság: csöröge fánk, ahogyan mi készítjük.

Úgy tűnik, az időjárást éppenséggel nem érdekli, hogy ma gyereknap van - beborult, fúj a szél, az előbb még az eső is esett, egyszóval pocsék, na. Ha beszorultunk a négy fal közé (és nincs kedvünk megrohamozni egyik játszóházat sem), örvendeztessük meg a kicsiket - és a nagyokat is - egy igazán különleges finomsággal. A csöröge fánkot mindenki, de tényleg mindenki szereti, viszonylag könnyű elkészíteni, egy kis baracklekvár pedig csak kerül a kamrából! Íme a recept, ahogy mi szeretjük:

Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 tojás sárgája
2 kávéskanál porcukor
pici só
5 dkg vaj

Elkészítés:
A vajat a lisztben elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Egy órát hagyjuk pihenni, majd késhát vastagságúra nyújtjuk, formára vágjuk és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük, és még forrón megszórjuk vaniliás porcukorral. Baracklekvárral nagyon finom, jó étvágyat kívánunk!