Füstölt lazacos boglya

Borítókép: Füstölt lazacos boglya
Könnyű palacsintás recept kezdő szakácsoknak is.

Elkészítési idő: 10 perc + a palacsinta
Hozzávalók (4 személyre):
•20 deka natúr krémsajt
• 2 evőkanál aprított metélőhagyma
• 1 evőkanál aprított, friss kapor
• 1 evőkanál apró kapribogyó
• másfél evőkanál citromlé
• durva szemű tengeri só
• durvára tört fekete bors
• 8 darab édesítetlen minipalacsinta
• olívaolaj
• 1 marék rukolalevél
• 20 deka füstölt lazac
• a tálaláshoz citromgerezdek és kapor

1. A krémsajtot, a snidlinget, a kaprot és a citromlevet keverd össze egy tálban, sózd és borsozd.

2. Lisztből, tejből, szódavízből pici sóval keverj sűrű palacsintatésztát: közepesen forró olívaolajban süsd meg úgy, hogy ne folyjon szét, csak épp szétterüljön. Egy-egy oldalát legalább 2percig süsd.

3. A kihűlt sós palacsintákat fektesd deszkára, oszd el rajtuk akrémsajtot, kend szét egészen a szélekig.

4. Helyezz el mindegyiken egy kis rukolalevelet és egy szelet lazacot.

5. Tálaláshoz rakj egymásra két-két palacsintát, hintsd meg kaporral és durvára tört borssal, kínálj mellé citromgerezdeket.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Maree Homer / acpsyndication.com