Csokis briós

Borítókép: Csokis briós
Finom csokis desszert, amely akár kiránduláshoz, piknikhez is elcsomagolható!

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók (12 brióshoz):

• fél kiló liszt
•15deka puha margarin
•2,5 deka friss élesztő
•3 tojás
•1,25deci langyos tej
•1 evőkanál cukor
•1 csomag vaníliás cukor
•fél teáskanál só
•20 deka ét- vagy tejcsokoládé
•1 tojássárgája és egy evőkanálnyi tej a tetejére

1. Az élesztőt futtasd fel a cukros tejben. A puha margarint robotgéppel dolgozd simára, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat.

2. Avajas masszát keverd össze a liszttel és add hozzá az élesztős tejet is.

3. Gyúrj a hozzávalókból lágy, könnyen kezelhető tésztát. Letakarva, meleg helyen hagyd a duplájára kelni (ez kábé 1 óra).

4.Vágd apróra a csokoládét és gyúrd a tésztához. Oszd 12 egyenlő részre és a darabokból formázz teniszlabda méretű gombócokat, majd tedd briósformába őket.

5. Takard le a gombócokat és meleg helyen keleszd még 30 percig. Kend meg a tetejét atojásos-tejes keverékkel és 180 fokra előmelegített légkeverésessütőben süsd kábé 15perc alatt aranybarnára a kis briósokat.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika