Tepsis pulyka spenótos tésztafészken

Borítókép: Tepsis pulyka spenótos tésztafészken
Gyors és finom vasárnapi főétel akár ünnepi asztalra is.

Hozzávalók 4 személyre:

• 60 deka nagyobb kockákra vágott pulykamellhús
• 5 gerezd fokhagyma félbevágva
• egy-egy evőkanál kakukkfű és oregánó
• késhegynyi őrölt köménymag
• 3 lilahagyma négybe vágva
• 2 evőkanál olívaolaj
• 5 deka parmezán
• só, bors
• 40 deka spenótos tészta

1. A tésztán és a lila hagymán kívül az összes hozzávalót keverd össze. Helyezd tűzálló edénybe vagy római tálba (amit előbb állíts vízbe!). Óvatosan tedd rá a lilahagymát. 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél általában 4-es fokozat) süsd lefedve 40 percig, majd fedő nélkül 20 percig.

2. Főzd meg a tésztát előírás szerint, csöpögtesd le, majd helyezd a tányérok közepére fészekszerűen. Szedd rá a húsos-hagymás keveréket, és hintsd meg a parmezánnal.

Tipp: Kedvenc zöldségeid közül bevetheted például az articsókát vagy acukkinit.

Szöveg: Vigh Alexandra, fotó: Pyszny László