Spenótsaláta tojással

Borítókép: Spenótsaláta tojással
Jobb helyeken egész évben kapható bió friss spenót, így bármikor elkészíthető ez a könnyű saláta.

Előkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
30 deka friss bébispenót
4 tojás
2 deci olívaolaj
2 kávéskanál dijoni mustár
1 kávéskanál majonéz
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fehérborecet
só, bors


1. A tojásokat főzd keményre és vágd cikkekre. A spenótot zuhanyozd le és szűrőpapíron itasd le róla a nedvességet.
2. Az olívaolajhoz add hozzá a mustárt, a majonézt és a fehérborecetet – addig keverd, amíg homogén és könnyű, habos nem lesz. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az egészen apróra vágott vagy reszelt hagymát is. Sózd, borsozd ízlés szerint.
3. Oszd el a spenótot tányérokban, helyezd el rajta a tojásgerezdeket, végül locsold meg az öntettel. Frissen jó!

Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika

Bioboltok, bipiacok listáját itt találod.