Vedd le a vendégeket a lábukról: margarétatorta

Borítókép: Vedd le a vendégeket a lábukról: margarétatorta
Kedves kis tavaszváró torta. Különlegessége, hogy kukoricaliszt van benne. A tetejét tej�színes cukormáz díszíti.

Hozzávalók (12 főre):
25 deka szobahőmérsékletű, lágy vaj,
12 deka cukor
10 deka marcipán lereszelve
2 evőkanál vaníliás cukor
5 tojás
12 deka liszt
8 deka kukoricaliszt
1 kávéskanál sütőpor
vaj és liszt a forma kikenéséhez (nem tapadó vagy szilikonformához nem kell)
A mázhoz:
20 deka porcukor
2-3 evőkanál tejszín

1. Melegítsd elő 180 fokra asütőt. A tojássárgáját a vajjal, acukor felével és a reszelt marcipánnal keverd el simára. Abúza- és kukoricalisztet keverd össze a megmaradt cukorral és a sütőporral. Közben a fehérjét verd keményre robotgéppel. Óvatosan keverd el a vajas krémet a lisztes keverékkel, majd akemény tojásfehérjével.

2. Öntsd a formába, és süsd 45–50 percig. Ha teljesen kihűlt, vedd ki a formából. Keverd el a tejszínt a porcukorral teljesen simára, és kend rá egyenletesen a kihűlt tortára. Száradás után (kábé 1,5-2 óra) tálald.

Tipp: Ha rendszeresen sütsz majd ilyen tortát, érdemes lesz egy szép virágmintászilikonformát beszerezned hozzá. Mi ezt a Westend szőlőkútjánál lévő árusnál vettük 2800 Ft-ért.

Recept: Kalmár Virág, fotó: Vrábel Krisztina, Europress/Stockfood, Profimedia.hu, Villányi Csaba/Fllashback Fotóstúdió