Piemonti kávépuding

Borítókép: Piemonti kávépuding
Mindig porból főzöd a pudingot? Itt az ideje megpróbákozni az IGAZI pudinggal. Íme egy tuti recept.

Előkészítési idő: 15 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók (6 személyre):
2,5 deci tej
2,5 deci tejszín
20 deka barnacukor _
2,5 deci eszpresszókávé
6 tojás
2 evőkanál édes likőrbor (például marsala)
3–5 evőkanál Amaretti morzsa (olasz mandulás puszedli vagy keksz)

1. Forrósítsd fel a sütőt 180 fokra. Egy láboskában 3-4 perc alatt melegítsd fel a tejet, a tejszínt és a cukrot, addig kevergetve, amíg a cukor elolvad. Vedd le a tűzről, még mielőtt forrni kezd, és hagyd hűlni.
2. Keverd hozzá a tejes mixhez a jó erős kávét, a habosra felvert egész tojásokat és a likőrt.
3. Töltsd kancsóba és szórd bele az Amaretti morzsát (a puszedliket sodrófával törd össze). Öntögesd szét 6 darab, egyenként másfél-két decis tűzálló csészébe.
4. Helyezd el az edénykéket egy tepsiben. Önts alájuk annyi vizet, hogy kábé a csészék feléig érjen. Tedd be a sütőbe 45–50 percre, amíg a puding összeáll, de a közepén még kicsit lágy marad.
5. Ha már langyos, akkor takard le és hűtsd be alaposan. Tálaláskor szórj rá Amaretti morzsát.

Tipp: Az Amaretti puszedlit helyettesítheted más jó minőségű, száraz, mandulás aprósütivel is. A marsala likőrbor is kiváltható más mandulás vagy kávés likőrrel.

Ebben a blogban remek Amaretti receptet találsz.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Julie Crespel / acpsyndication.com.