Paprikás csirke 10 + 30 perc alatt

Borítókép: Paprikás csirke 10 + 30 perc alatt
Igazi klasszikus, mégis sokan csak a nagyinál eszik. Pedig könnyű elkészíteni!

Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 főre):
•1 kiló csirke feldarabolva
• 2 vöröshagyma
• 2 deci tejföl
• só
• 5 szem feketebors
• 2 babérlevél
• fűszerpaprika
• olaj
• víz
• 4 evőkanál liszt

1. 4 evőkanál olajat forrósíts fel és párold benne üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a húst és minden oldalát pirítsd meg. Vedd le a tűzről és szórd meg pirospaprikával. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Add hozzá a sót, a borsot és a babérlevelet. Közepes lángon, fedő alatt főzd puhára a csirkét.

2. Ha megfőtt a hús, tálban keverd csomómentesre a lisztet a tejföllel és adj hozzá pár evőkanál levet. Öntsd a masszát a húshoz, keverd el és forrald fel a paprikás csirkét. Nokedlivel tálald.

Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika