25 különleges tehetség kihívásai és sikerei a Szegeden nyílt kiállításon

szeged,kiállítás,társadalmi felelősségvállalás,poli farbe,tehetségek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Esélyegyenlőségi kiállítás nyílt a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. A tárlat alapjául az a „25 tehetséges ember története” című kiadvány szolgált, amely olyan fogyatékkal élő tehetségeket mutat be a művészet, a sport, a tudomány és a közélet területéről, akik valódi értéket teremtettek és mások számára is példaként szolgálnak.

Számos magazin jelenik meg évről évre, amely az üzlet világában sikeres embereket mutatja be, azonban ritkán lát napvilágot olyan tehetségekről szóló kiadvány, amely olyan embereket ismertet, akik született vagy szerzett hátránnyal élik az életüket.

Bár a társadalom jelentős része előtt nem látható az ő alkotómunkájuk, mégis sokan vannak és maradandót alkotnak. A különböző művészetek, sportok, tudományok vagy az üzlet területén valódi értéket teremtenek. Fontos, hogy az ő eredményeik is minél szélesebb körben váljanak láthatóvá, minél többek ismerjék meg életüket és kihívásaikat.

A „25 tehetséges ember története” kiadvány egy jelentős összefogás keretében, több hónapos munkával és egy szponzor bevonásával jött létre. A különleges interjúkötet 25 fogyatékkal élő tehetséges ember, mások számára is példaértékű történetét, sorsát, próbatételeit és sikereit mutatja be. A kiadvány támogatója és alkotói a kötet tartalmát felnagyították és óriás méretben a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában, egy rendhagyó kiállítás keretében 2019. április 25-én a nyilvánosság elé tárták, hogy még szélesebb körben mutathassák be a „főszereplő” tehetségek kreativitását, kitartását és akaraterejét.

kiállítás,szeged,tehetségek
forrás: Éva magazin
Esélyegyenlőségi kiállítás a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.
Olvasd el ezt is!

Üzenetértékű a helyszínválasztás is. A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja az értékteremtő munka egyik akadálymentesített központja, amely a fogyatékkal élő tehetségeket integrálja, és számukra is teret biztosít a kutatásra és alkotásra.

A megnyitó rendezvényen részt vett Szabó Antal, a kiadványt és a kiállítás létrehozását támogató Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetője, aki hangsúlyozta: „Gazdasági sikereink mellett, több mint 25 éve figyelünk a körülöttünk lévő tehetségekre és azokra a társadalmi folyamatokra, amelyek a festékgyár falain kívül esnek. Ez a kiadvány egy újabb állomása annak, hogy felhívjuk a figyelmet a valódi tehetségekre. A kötetben bemutatott emberek, olyan akaraterőről és példamutató magatartásról mesélnek, ami mindenki számára követendő példaként szolgálhat. A legnehezebb élethelyzetekben sem adták fel, hátrányukból erőt merítettek, és kiemelkedőt alkottak, értéket teremtettek”.

„Felelős médiavállalataként kulcsszerepünk van a társadalmi szemlélet formálásában, komoly befolyással vagyunk fogyasztóink világlátására. Nemcsak azt befolyásoljuk, hogy mit és hogyan látnak a világból hanem azt is, mit tartanak fontosnak benne.

Célunk, hogy ne csak értéket teremtsünk, hanem felhívjuk a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára vagy éppen a tehetség ünneplésére. Fontosnak tartjuk, hogy a fogyatékossággal élők tehetsége is láthatóvá váljon. Sokan, sokat dolgoztunk azért, hogy ez a kiadvány méltó módon tisztelegjen a magyar tehetségek előtt”

szeged,kreativitás,tehetség,kiállítás
forrás: Éva magazin
Esélyegyenlőségi kiállítás megnyitója a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

Földesi Erzsébet, a hazai és nemzetközi fogyatékosságügyi mozgalom érdekképviselője kiemelte: ”A fogyatékossággal élő emberek elfogadtatásában fontos szerepe van ennek a kiadványnak. 25 aktív személy bemutatásán keresztül ismeri meg a társadalom azt, hogy befogadó környezetben a fogyatékos emberek képességeikre, erősségükre összpontosítva sikeressé válhatnak a saját területükön. A mindenki számára egyaránt hozzáférhető lehetőségek biztosítása lebontja a stigmákat és az addig sajnálatra méltónak tartott fogyatékos emberek értékei kerülnek előtérbe”.

Dr. Fendler Judit a Szegedi Tudományegyetem kancellárja a megnyitón elmondta: „A fogyatékosságot nem szabad hátrányként kezelnünk, kiemelt figyelmet kell fordítanunk fogyatékkal élő embertársainkra. Ahhoz, hogy valaki hátrányos helyzete ellenére is sikeres legyen, olyan környezetre van szüksége, ahol értékelik, támogatják, és mindenekelőtt lehetőséget biztosítanak számára, hogy megvalósíthassa mindazt, amire képes. A Szegedi Tudományegyetemen igyekszünk minden lehetőséget és feltételt biztosítani hallgatóinknak és dolgozóinknak, hogy a kiállítás által bemutatott személyekhez hasonló sikereket érjenek el szakmájukban és tanulmányaik során: legyen szó akadálymentesített épületekről, mozgássérült parkolók kialakításáról, információs rendszereink akadálymentesítéséről, vagy a látás- és hallás sérült egyetemi polgárok megfelelő formában történő tájékoztatásáról.”

A kiállítás megnyitóján részt vettek a kiadványban szereplő tehetségek is. A József Attila Tanulmányi és Információs Központja 2019. május 3-ig ad otthont a rendhagyó esélyegyenlőségi kiállításnak.

Tovább olvasok
50 lett Jennifer Lopez – tizenkét dolog, amit nem tudtál róla

1969. július 24-én született Jennifer Lopez. Nehéz elhinni, hogy ötven éves, hiszen éppen ezerrel turnézik, sztriptíztáncosnőt alakít a közelgő filmjében és nemrég eljegyezte a szerelme.

Muszáj néha hagynod a gyereket egyedül játszani – az ő fejlődése érdekében is

Elmúltak már azok az idők, amikor az anyukák csak kicsapták a kölköket az utcára játszani, aztán naplementéig nem is látták őket viszont. De tényleg így kell ennek lennie? Tényleg a szülő feladata, hogy reggeltől estig szórakoztassa a gyerekét?

Ezért érinti a te gyerekedet is a budaörsi iskolaigazgatók ügye

Vasárnapi hír, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrégiben visszadobta két budaörsi iskola igazgatójának pályázatát. Aki nem budaörsi, vagy a két iskola valamelyikébe jár a gyereke, azt hihetné, hogy ez az ő életére sehogy nem lehet hatással. Ezért mondom el, mit gondolok erről érintett szülőként.

Napi horoszkóp július 23.: a Mérlegek tudatosan tervezik a jövőt, a Nyilasok váratlan helyről kapnak segítséget

Ma se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Napi horoszkóp július 23.: a Mérlegek tudatosan tervezik a jövőt, a Nyilasok váratlan helyről kapnak segítséget

Ma se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

A hatéves György herceg ezen a paradicsomi helyen ünnepel

Legalábbis ha a bennfentesek célzásainak hinni lehet. Katalin hercegné ugyanis már átlagos állampolgár korában is egy Karib-tengeri magánszigetre járt a szüleivel, és Vilmos herceggel is többször leruccantak már ide, mióta családot alapítottak.

Segítség, rajongó a gyerekem!

Te is reménykedsz abban, hogy a Villám MCQueen-es pólókat lassan felváltják a Rolling Stones-os minták? Lehet, addig viszont jó eséllyel végig kell böjtölnöd egy Marcus & Martinus-korszakot és olyan rapperek matinékoncertjeire kell vinned a srácaidat, akikről sosem hallottál. Hogy minél jobban értsd és tudd, hogyan és miért rajong a gyereked, megkérdeztük a téma legnagyobb szakértőit.

Szokatlan ízpárosítások egészséges reggelikhez

Tökmag juharsziruppal és tahinivel, karfiol csokival, spenót ananásszal – senki sem mondhatja, hogy a reggeli a világ legunalamasabb étkezése, ha ilyen bevállósan párosítod az ízeket. És az egészségedre is jó hatással van a következő 3 édesség.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem