Édeskrumplis gnocchi spenótos pestóval
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 adaghoz):
•1 kiló édesburgonya
• 20 deka zsenge spenót (vagy mélyhűtött levelek)
• 5 deka pirított fenyőmag
• 1 deci sovány tej
• 5 deka reszelt parmezán
• 15 deka liszt
• 15-15 deka koktél- és apró lucullus paradicsom
• 2+2 evőkanál olívaolaj
1. A fenyőmagot mixerrel törd apróra, add hozzá a spenótleveleket, a tejet és a parmezán felét. Keverd simára.
2. A meghámozott, apró kockákra vágott édesburgonyát gőz felett főzd puhára. Szárogasd le papírtörlővel, sózd meg és törd össze. Fakanállal dolgozd hozzá a lisztet.
3. Sodorj a tésztából négy 30 centi hosszú és 2 centi vastag hurkát, és vagdosd őket 2 centis darabokra.
4. Egy fazékban forralj sós vizet, és közepes lángon főzd meg benne a nudlikat. 3-4 perc után szűrőkanállal szedd ki őket egy tálba. Locsolj rájuk 1-2 evőkanál olívaolajat.
5. A félbevágott paradicsomokat kend meg olajjal, és egy tűzálló serpenyőben 180 fokon süsd 10 percig.
6. A spenótos pestót és a sült paradicsom zömét forgasd össze a gnocchival. A maradék paradicsommal és parmezánnal díszítsd.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: John Paul urizar/acpsyndication.com