Spenótos pesto kolléganőnktől
Szonja kolléganőnk igaz gasztroforradalmár, kreatív lekvárjaival és csatnijaival (chutney) mindig elbűvöl minket. Legújabb spenótos, petrezselymes pestója mindenkit levett a lábáról...
Hozzávalók:
Fél kg spenót enyhén sós vízben megfőzve, lecsöpögtetve
2 csomag petrezselyem apróra vágva
só, fehérbors, fokhagyma ízlés szerint
kb. 1,5 dl olívaolaj
A hozzávalók egyszerre mehetnek a turmixgépbe, előbb 1 dl olajjal, majd érzés szerint adagolva hozzá a többit amennyiben szükséges.
Amit azonnal megesztek, az mehet a hűtőbe, a többi a mélyhűtőbe. Mivel a petrezselyem nincs megfőzve, ezért nem „steril”, dunsztolással nem tudod tartósítani!
A spenótos-petrezselymes pestó salátára, sült húsra, de akár főtt tésztára is remek a klasszikus pesto helyett.
Fotó és recept: Rózsa Szonja