Variációk uzsonnára
Előkészítési idő: 10 perc, elkészítési idő: 10 perc
Baconos-tojásos
Hozzávalók:
• 1 szelet bacon
• 2 kemény tojás
• 1 evőkanál majonéz
• 4 szelet fehér kenyér
• 2 ropogós (jég)salátalevél
1. Süsd ropogósra a kis kockákra vágott bacont egy kis serpenyőben, és papírtörlőn csöpögtesd le a felesleges zsiradékot.
2. A kemény tojásokat nyomkodd szét villával, add hozzá a sült bacont és a majonézt.
3. Kend szét a keveréket két szelet kenyérre. Hintsd meg a felaprított salátával, aztán fedd le a másik szelettel, vágd háromszög formára, csomagold átlátszó fóliába.
Sonkás-kukoricakrémes
Hozzávalók:
• 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
• 5 deka jól kenhető vaj vagy margarin
• 1 kis kukoricakonzerv
• 10 deka szeletelt sonka
• némi metélőhagyma
Két szelet kenyeret kenj meg vajjal, a másik kettőt lecsöpögtetett, krémesre turmixolt kukoricával.
Szórd meg apróra vágott metélőhagymával, fektesd rá a sonkaszeleteket és csukd össze. Nemcsak csinos, de praktikus is a háromszög forma: mindjárt látni, mi van a szendvics belsejében.
Szöveg:Simándi Júlia, fotó: Andre Martin, Tanya Zouev, Teny Aghamalian/apcsyndication.com.