Édeskömény–burgonya gratin

Borítókép: Édeskömény–burgonya gratin
Tápláló és mégis könnyű vacsora sok parmezánnal.

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 2 óra
Hozzávalók (1 literes formához): 80 deka burgonya •3édesköménygumó •10 deka parmezán •3 deci 30%-os zsírtartalmú tejszín •só •bors •2deka margarin

1. A burgonyát és az édesköményt szeleteld fel egyformán pár milliméteres vastagságúra.

2. Kenj ki egy 1 literes hőálló edényt, helyezz bele egy réteg burgonyát, sózd-borsozd, majd szórd meg kevés parmezánnal. Fedd be a burgonyát egy réteg édesköménnyel. Arétegezést addig folytasd, amíg el nem fogytak a hozzávalók, majd öntsd fel tejszínnel.

3.Takard be alufóliával, 180fokra előmelegített sütőben süsd kábé 2 óra alatt készre. Atejszín kifuthat, tegyél egy réteg alufóliát a sütő aljába! Az utolsó fél órában vedd le az alufóliát és pirítsd meg a gratin tetejét. Kiváló köret húsok, zöldségek mellé, de magában is finom.

Kép és recept: Studer-Tüske Veronika.