Grillezett spárga garnélával

Borítókép: Grillezett spárga garnélával
A legjobb helyeken friss garnéla is kapható.

Elkészítési idő: 20 perc, Hozzávalók:
•fél kiló zöld spárga
•20 darab garnélarák
•8 gerezd fokhagyma
•4 citrom leve
•3 deci olívaolaj
•só
•bors

1. A spárgát tisztítsd meg (a felső egyharmadát hagyd meg, atöbbi részét vékonyan hámozd le) és forgasd meg fél deci sós-borsos olívaolajban.

2. Forró grillen vagy serpenyőben kábé 10 perc alatt süsd készre a spárga minden oldalát.

3.Arákokat tisztítsd meg a páncéljuktól és kevés olívaolajon süsd őket pár perc alatt készre.

4. Az öntethez keverd össze a zúzott fokhagymát és a citrom levét 1 deci olívaolajjal, és locsold meg vele a salátát. Friss kenyérrel az igazi.

Kép és recept: Studer-Tüske Veronika