Uborka fetával és mentával

Borítókép: Uborka fetával és mentával
Könnyű esti saláta, mellesleg autentikus görög recept. Neked is van mentád az erkélyen?

Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (6 személyre):
2-3 kígyóuborka (kábé 40 deka)
♦40 deka fetasajt
♦egy marék friss mentalevél
♦jó fél deci extra szűz olívaolaj
♦1-2 evőkanál citromlé
♦só

♦frissen őrölt fekete bors

1. A finomra vágott mentaleveleket és a lecsöpögtetett, szétmorzsolt fetasajtot keverd össze egy tálban.

2. Az alaposan megmosott uborkát úgy hámozd meg, hogy mókásan csíkos legyen. Aztán szeleteld fel vékonyra.

3. Tedd salátás tálba, szórd rá a fetát és a mentát. Egy jól záródó csavaros üvegben alaposan rázd össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, aztán locsold meg vele a salátát.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó Brett Stevens/acpsyndication.com.