Uborka fetával és mentával
Könnyű esti saláta, mellesleg autentikus görög recept. Neked is van mentád az erkélyen?
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (6 személyre):
♦2-3 kígyóuborka (kábé 40 deka)
♦40 deka fetasajt
♦egy marék friss mentalevél
♦jó fél deci extra szűz olívaolaj
♦1-2 evőkanál citromlé
♦só
♦frissen őrölt fekete bors
1. A finomra vágott mentaleveleket és a lecsöpögtetett, szétmorzsolt fetasajtot keverd össze egy tálban.
2. Az alaposan megmosott uborkát úgy hámozd meg, hogy mókásan csíkos legyen. Aztán szeleteld fel vékonyra.
3. Tedd salátás tálba, szórd rá a fetát és a mentát. Egy jól záródó csavaros üvegben alaposan rázd össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, aztán locsold meg vele a salátát.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó Brett Stevens/acpsyndication.com.