Gombás pirítós reggelire

Borítókép: Gombás pirítós reggelire
Unod a tojást? Akkor készíts gombás pirítóst reggelire!

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (6 személyre): 2-3 evőkanál olívaolaj • 20 deka apró szemű, barna csiperkegomba • 10 deka kimagozott zöld és fekete olajbogyó • só • bors • 1 csokor petrezselyem • 6 szelet ciabatta kenyér • 2 gerezd fokhagyma • zsályalevelek a tálaláshoz

1. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és a megtisztított, negyedelt, alaposan megsózott, borsozott gombákat pirítsd benne 3 percig. Vedd le a tűzről, add hozzá a felaprított olajbogyókat és forgasd össze. Szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel. 2. Forró grillsütőben, 2-3 perc alatt süsd aranybarnára az olívaolajjal megkent ciabattaszeleteket, aztán mindkét oldalukon dörzsöld beléjük a félbevágott fokhagymát. 3. Púpozd rá a gombás keveréket a pirítósokra, locsold meg a maradék olívaolajjal, díszítsd összetépkedett zsályalevelekkel (ha van, de ez el is maradhat). Ha nem elég forró, 1-2 percre dugd vissza a grillsütőbe, mielőtt tálalnád. Laktató reggeli: kihúzhatja vele a család a kései ebédig.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó:Louise Lister / acpsyndication.com