Frittata egész napra

Borítókép: Frittata egész napra
Lépj túl az omletten, süsd a tojást sütőben!

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (6 személyre): 2 evőkanál olívaolaj • 30 deka burgonya • 1 szál póréhagyma • 3 tojás • 1,2 deci tejszín • só • esetleg bors • 5 deka gorgonzola (vagy más kéksajt)

1. Melegítsd elő a sütőt 190–200 fokra. Egy nagy, sütőbe is tehető, nem tapadó serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a meghámozott, lereszelt krumplit, és folyamatosan kevergetve 5 percig süsd. 2. Add hozzá az alaposan megmosott, finomra felaprított póréhagymát, és még 2 percig sütögesd, hogy a hagyma is megpuhuljon. 3. A tojásokat verd fel a tejszínnel együtt és alaposan sózd meg. Egy kicsit meg is borsozhatod. Öntsd rá a hagymás krumplira és forgasd össze. Morzsold rá a kéksajtot. 4. Tedd be a serpenyőt a sütőbe 10 percre, hogy a tojás összeálljon és szép aranysárgára süljön. Vágd apró falatokra, és akár így, forrón, akár hidegen kínáld. Nyugodtan elöl hagyhatod, hogy a családtagok rájárhassanak.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó:Louise Lister / acpsyndication.com