Csípős csirkeleves rizzsel

Borítókép: Csípős csirkeleves rizzsel
Hűvös, esős időben mi is esne jobban mit egy tartalmas, ízlésünknek megfelelően ízesített, kellemesen csípős leves?!

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•2 evőkanál növényi olaj
• 1 nagy fej hagyma
• 10 deka hosszú szemű rizs
•1-2kávéskanál currypor
• 1 kávéskanál őrölt kömény
•1liter húsleves (kockából is lehet)
• fél grillcsirke
• 1szem paradicsom
• 1 citrom leve
• 1 marék korianderlevél
•6darab lapos, ropogós, kovásztalan kenyér

1. Egy közepes méretű lábosban hevítsd fel az olajat, tedd bele a köményt, a curryt és a rizst, forgasd össze alaposan, hogy a fűszerek bevonják a rizsszemeket.

2. Öntsd rá ahúslét és egy pohár vizet, forrald fel, aztán hagyd főni egy negyedórát, hogy a rizs megpuhuljon.

3. Közben vagdosd fel a lapos kenyeret kétcentis csíkokra, és forró olajban pirítsd ropogósra. Szedd ki konyhai papírtörlőre.

4. A sült csirkét csontozd ki, húzd le a bőrét, vagdald fel kis darabokra és tedd a levesbe. A paradicsomot hámozd meg (ha a tetejét kereszt alakban bevágtad, elég fél percre forró vízbe vagy alevesbe mártani, és valósággal kicsusszan a héjából), aprítsd fel és add hozzá a leveshez. A koriandert vagdald bele ollóval, facsard rá szűrőn keresztül a citrom levét. Pár percig főzd, kevergesd, végül forrón tálald a pirított kenyércsíkokkal.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Dean Wilmot/acpsyndication.com